Comença l’estiu….visitem el Besòs!

Espacio natural

      

L’estiu està tot just estrenat, i malgrat la sequera i les calorades val la pena fer un volt pel Besòs i observar alguns dels ocells amb les seves millors gales. Aquesta època de l’any, moltes espècies llueixen plomatges més vistosos, ja que es troben en el període de festeig i reproductor.    

    Això podem observar-ho en detalls com les llargues plomes blanques de la nuca del martinet blanc o la coloració ataronjada del pili, del pit i del mantell de l’esplugabous.

   Tanmateix és el moment de l’any en què podrem veure més fàcilment el corriol petit que tria els fangars i marjals del riu per pondre els ous en un forat al terra (vigilem no el trepitgem!). A aquesta època de l’any l’anell orbital groc és molt visible.

 

    També tindrem ocasió de veure volar pels marges del riu nombroses papallones, entre elles la bonica ninfa dels rierols i veurem la bella salicària florida, a la riba del riu i llocs inundats.

    En  resum, aprofitem els moments de menys  insolació i fem un vol pel Besòs …..sempre podem tenir alguna sorpresa agradable!

Esplugabous (Bubulcus ibis) i Martinet blanc (Egretta garzetta)

Nimfa dels rierols (Limenitis reducta)

Corriol petit (Charadrius dubius)

 

Salicaria (Lythrum salicaria)

 

Deja una respuesta