Torna la primavera a l’arbreda

Espacio natural Flora La Arboleda

Un any més arriba la primavera a l’arbreda de l’Alomar. Després de l’aspecte un xic adormit que ens oferia aquest espai durant el mesos d’hivern, la nova estació ens ofereix un aspecte de verd renovat que convida a fer-ne una passejada. Els pollancres, els roures i els plàtans havien restat mig adormits com a estràtegia per passar els mesos menys favorables ( no així les alzines i els xipresos que en tot moment han conservat el seu follatge fosc) i ara estrenen les seves noves fulles, amb l’energia de la nova estació que comença.

Amb la primavera arriben també a les nostres terres ocells que provenen de contrades molt llunyanes i que amb el seu cant ens assenyalen l’arribada del bon temps.  Aquest és el cas de l’oriol (oropéndola) (Oriolus oriolus) . El seu cant profund i greu que ens recorda el seu nom, ens trasllada als boscos tropicals africans d’on prové, i si tenim la sort de veure’l passar pel mig de les capçades  dels arbres, quedarem encissats amb el groc brillant del mascle i els tons verdosos més discrets de la femella.

ORIOL (mascle)

Si passegem durant aquests dies per l’arbreda també tindrem l’ocasió de sentir un altre visitant estival procedent d’Àfrica: el rossinyol ( Luscinia megarhynchos). Segons algunes opinions, el seu cant és el més bell de tots, opinió sempre discutible, però en tot cas ben segur que no passarà desapercebut a les nostres oïdes, `per la seva potència i musicalitat. No serà fàcil que el veiem, perquè la seva coloració general marró (excepte la cua vermellosa), i els seus costums discrets, fan d’ell un ocell més fàcil de sentir que de veure.

Animeu-vos doncs i feu una visita a l’arbreda durant aquests dies…i si voleu feu-nos arribar les vostres sensacions…

1 comentario en «Torna la primavera a l’arbreda»

  1. Así es. Sin dejar de lado que este año ha llegado la primavera vestida con las mejores galas. Las últimas lluvias han llenado de color y olor todo nuestro espacio natural.
    A mí me ha sorprendido la proliferación de la humilde borraja, que ha teñido de morado el suelo.
    Qué bueno es visitar el campo con ojos, oídos y mente abierta… es un regalo que deberíamos apreciar y cuidar

Deja una respuesta