Dissabte 16 d’octubre hem fet un passeig guiat per l’entorn de La Llagosta

La Riera Participación Paseos guiados Quedadas Viu la riera

    Avui dissabte 16 d’octubre hem fet una sortida de descoberta del medi pels entorns de La Llagosta, posant especial atenció a la Riera de Caldes.

     En companyia d’un grup de ciutadans, hem compartit observacions i reflexions sobre tots aquells aspectes ecològics , econòmics i socials que ajuden a entendre el paisatge tal com és en l’actualitat.

     Hem coincidit en la conveniència de seguir treballant plegats per la millora de la qualitat del medi ambient del nostre poble, que ha de permetre gaudir d’un espai vital saludable i digne, alhora que permeti un  desenvolupament sostenible de l’economia local.

     Tot caminant hem anat descobrim petits «centres d’interès» que haurien de formar part d’aquesta futura «anella verda» que hauria de envoltar el nostre poble: retalls de bosquets de ribera, arbredes, marges i vores de camí, zones ajardinades, camps i conreus, horts, etc…..Sovint es tracta d’una vegetació poc espectacular, però que té un gran interès ecològic.

     Hem vist les característiques de l’entorn de la riera de Caldes i les seves peculiaritats ecològiques i el seu valor com a lloc de pas de fauna i de serveis humans.

     Especial atenció ha merescut l’arbeda de l’Alomar, on hem compartit la necessitat de preservar-la com a espai d’interès natural i d’esbarjo regulat pels ciutadans de La Llagosta.

     Finalment, i ja de retorn, hem tingut ocasió de comprovar on allà on la vegetació dels marges de camí oferia una certa riquesa d’espècies vegetals florides, feien acte de presència encara algunes espècies de papallones, aspecte aquest de gran interès, donada la situació de retrocés que aquest grup zoològic ha experimentat els darrers temps.

Us animem a que el proper dissabte 23 participeu de la Diada de La Riera al Parc Popular, on tindrem ocasió de seguir compartint opinions i coneixements.

Gràcies a tots per venir!!

Viu La Riera – La Llagosta

1 comentario en «Dissabte 16 d’octubre hem fet un passeig guiat per l’entorn de La Llagosta»

Deja una respuesta