LES PUPUTS: turistes o residents??

Espacio natural Fauna

El passat dilluns dia 11 d’octubre, passejant per la riba del Besòs, vaig sorprendre una puput menjant confiadament. Aquest encontre casual em va fer plantejar la pregunta de si es tractaria d’un exemplar de pas, tot cercant millors contrades més al sud on passar els mesos més freds, o era un individu resident tot l’any entre nosaltres.

La veritat és que cada cop és més freqüent trobar exemplars d’espècies suposadament migradores, que ja no abandonen les nostres contrades durant l’hivern.

Aquest és un fet que ens ha de fer pensar en el fenomen del canvi climàtic on estem immersos, i que provocarà canvis en moltes espècies tan animals com vegetals, modificant alguns dels seus hàbits i conductes en el cas dels primers, així com períodes de floració i fructificació en el cas dels vegetals. Tot plegat alterarà sens dubte l’equilibri actual dels ecosistemes al llarg de l’any.

Deja una respuesta